תפריט
שתף:

קיורטוש

בלוגים11/10/2020 15:12בלוגמ. מונקאוכל
בטח אתם שואלים את עצמכם אם בטעות נלחצו לי אותיות על המקלדת ולא שמתי לב... אז לא - קיורטוש זו מילה אמיתית :) זה קינוח רחוב הונגרי טעים ברמותת! ממש מומלץ להכנה :)
*חלבי*

מתכון:
600 גרם קמח
2\1 1 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כוס חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
מערבבים.
כשהבצק אחיד מוסיפים כפית שטוחה של מלח.
מערבבים כעשר דקות נוספות עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
מתפיחים כשעה.

כעבור שעה, מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר, מורחים איזה ממרח שרוצים\קינמון טחון (יאמיי) ומקפלים לחצי.
חותכים את הבצק לרצועות, ומלפפים אותן סביב גליל של נייר סופגנייר כסף עטוף בנייר אפייה.
מורחים שמן קנולה ומגלגלים בסוכר.
מכניסים לתנור לכעשרים דקות עד להשחמה. לשחרר מהגליל כשמתקרר.
אפשר לאכול את זה ככה, אבל למשקיעים יותר אפשר וכדאי למלא בקצפת מתוקה ולהגיש בתוספת שוקולד מומס (לאוהבי המתוק שבנינו..)
--למטה מוסיפה קישור להוראות מוסרטות--

בתאבון!!

שתף ב
תגובות
כתוב תגובה:
שמכם:

אתר:

תגובה: